Sorry, this entry is only available in Dutch. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

paarse ridderzwamDe Paarse Ridderzwam of kortweg Ridderzwam, ook wel bekend onder de Franse benaming Pied Blue is een paddenstoel welke veel in het wild voorkomt. In oktober en november wordt de Pied Blue met name in Frankrijk geplukt. Deze paddenstoel dankt zijn naam aan de blauw/paarse kleur welke voornamelijk aan de steel is te zien. De Pied Blue heeft een uitermate mooie en karakteristieke paddenstoelenvorm. Een vrij grote crèmekleurige hoef met daaronder een grijs-paarse steel. Door de vochtige dekaarde is soms een lichtbruine vlies op de hoed zichtbaar.

Smaak Paarse Ridderzwam

Met name wilde, jonge exemplaren van de Pied Blue zijn erg smakelijk met een sterke smaak en zoetige geur. De Pied Blue heeft stevig vlees en komt goed tot zijn recht in bijvoorbeeld vleesgerechten. In de koelkast zijn deze paddenstoelen ca. 5 dagen houdbaar.