Sorry, this entry is only available in Dutch. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Kastanje ChampignonDe Kastanje Champignon is in Nederland na de witte champignon de meest geteeld champignon soort. Hierdoor is deze champignon dan ook goed bekend bij het grote publiek en wordt veel gegeten. Deze paddenstoel wordt in Nederland gekweekt in ruimtes met een optimale luchtvochtigheid en temperatuur. Deze champignon heeft geen daglicht nodige om te kunnen groeien. De smaak van de kastanjechampignon kenmerkt zich als nootachtig. In tegenstelling tot de witte champignon is de kastanjechampignon wat voller van smaak en heeft een meer vlezige bite.

Omschrijving van de Kastanje Champignon

De hoed van de kastanjechampignon heeft in tegenstelling tot de witte champignon een bruinige kleur. Daarnaast groeien deze champignons bij een lagere temperatuur en met een minder aantal per vierkante meter.

Herkomst & Beschikbaarheid

Door de populariteit wordt de kastanje champignon het hele jaar door gekweekt in Nederland. Hierdoor is deze champignon het hele jaar door beschikbaar.